Mikrodalga fırında iPhone şarj etmek…

iOS 8 yayınlandı, hala yüklemedim, ve güncelleme çıktığı halde en az bir ay daha yüklemeyeceğim. Ancak iPhone 6 satış kuyruklarını görünce, kapitalist sistemin uyuşturduğu zihinlerin “mikrodalga fırında iPhone şarj etme” aldatmacasına kanmasına şaşırmamaya da başladım. Ülkemizde bunu deneyen var mıdır bilemiyorum, ama bu aldatmacaya kananların oldukça fazla olduğu da bir gerçek.

iphone-mikrodalga-aldatmacaHala duymadıysanız söyleyeyim. Sağda gördüğünüz görselde denilene göre iOS 8 yeni bir özelliği sayesinde iPhone cihazlarına mikrodalga fırınlarda şarj edilebilme özelliği kazandırıyordu. Tabii tamamen sahte olan bu ilanın sosyal medyanın ultra ileri zekalı bilişim uzmanları tarafından fütursuzca paylaşılması kaçınılmazdı. Bir yalanın gerçek zannedilmesi için tek gereken şeyin sıklıkla tekrarlanması olduğunu ispatlar şekilde insanlar bu ve benzer görselleri paylaştılar da paylaştılar.

Burada biraz da kendi paylaşımlarımızı tekrar düşünmenin vakti geldi sanırım. Lafa bakarım adam mı diye gibi saçmalıkları Mevlana’ya, olduk olmadık her küfürü Can Yücel’e bağlayan zihniyetin, cehaletin verdiği cesaretle Dunning-Kruger deneyinin ispatı olan maymunlara dönmesinin ispatı gibi bu tür olaylar aslında.

Sonuçta da aşağıdaki görüntülerle karşılaşanları doğal mı karşılasak? Yoksa bunlara gülerken, her gördüğümüzü paylaşırken bizim de onlardan aşağı kalır yönümüz olmadığını mı sorgulasak? Ne dersiniz?

iPhone-mikrodalga-001

iPhone-mikrodalga-002

iPhone-mikrodalga-003

iPhone-mikrodalga-004

    Leave Your Comment Here

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.