3D Modelleme öğrenme yolları…

3d-modelleme-antalya3D modelleme, 3 boyutlu tasarım konusunda öğrenilmesi gereken belki de en önemli unsurdur. Hangi yazılımı kullanırsanız kullanın, er ya da geç, 3d modelleme üzerinde kendinizi geliştirmeniz gereken durumlarla karşılaşmanız doğaldır ve bu gelişim sürecinizde de doğru adımları atmanız size fazlasıyla zaman kazandıracaktır.

Bu yazıda 3D modelleme eğitimi konusunda size bazı temel prensiplerden söz edeceğim. Detaylı eğitim vermek için burası yerine, internette bulabileceğiniz çeşitli kaynakları daha önce şu yazımda zaten vermiştim. Orada bulacağınız bilgiler de işinize yarayacaktır. Gelelim şimdi temel yaklaşımlara;

1. İlk ipucu referans görseller kullanmak olacaktır. Bir şişe veya silah modelleyecek olsanız dahi, modelleyeceğiniz objenin görüntüsünü kullandığınız yazılımın Viewport alanına arka plan olarak, veya 3D Studio Max’de bir plane alanına kaplama olarak atarak bu görselin üzerinden modelleme çalışmalarınıza başlamanız işinizi ziyadesiyle kolaylaştıracaktır.

2. Çift monitör kullanarak modelleyeceğiniz objenin olası teknik çizimini AutoCAD veya benzeri bir programda açarak 3D modelleme çalışmanızda takip edeceğiniz adımları daha kolay algılamanız mümkündür.

3. Hazırlayacağınız 3D modeli oluşturan “primitive object” veya “basic shape” unsurlarını hesaplamanız yaratınızadır. Bir şişeyi bir silindir ve bir küp ile oluşturmak da mümkündür, veya bir silindir üstünden vertex, bezier hamleleri ile de düzenlemek olasıdır. Bunun tercihi tamamen size kalmış.

4. 3D modelleme öğrenmek için sıklıkla pratik yapmanız faydalı olacaktır. Basit objelerle başlayıp, zaman içinde daha zorlu objeleri modellemeye geçebilirsiniz. Bu sayede hem eliniz yatkınlaşır, hem de algınız gelişir.

5. Yazılımda bilmediğiniz komutları araştırmanız ve kurcalamanız sizi zaman içerisinde geliştirecektir. Diğer bir çok yazılımın aksine, 3D tasarım yazılımlarında bir işi yapmanın onlarca, hatta yüzlerce yolu olabilir ve bu yolların teorik olarak hepsi de doğrudur, yeter ki sonuçta 3D modelleme işi tamamlansın. Sizin de kendinize en uygun yolu bulmanız için araştırma, deneme, hata düzeltme ve öğrenme sürecini doğru değerlendirmeniz gereklidir.

    Leave Your Comment Here

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.