Bisiklet ve teknoloji kelimeleri bir araya geldiğinde…

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]İstanbul yaşantımın aksine, Antalya’da fazlasıyla bisiklet kullanıyorum. Yokuş azlığı, hava durumu, trafiğin daha rahat görünmesi (ama daha tehlikeli olması) gibi unsurlar beni Akdeniz kıyılarında iki tekere iterken, İstanbul’un yokuşlarında çoğu zaman motoru olan iki veya daha fazla tekerli vasıtaları tercih eder halde buluyorum kendimi. Sakın miskinliğime vermeyin, ayda ortalama 300 ile 400 km arası pedal çeviren birisi olarak kabullenemem. Neyse ben yazıma döneyim. Her bisiklet tutkunu gibi ben de, şöyle bir çanta alayım, aynakol ne varmış, o neymiş gibi sorularla internette gezinirken, belki de teknoloji ile bisiklet kavramlarının en iyi şekilde birlikteliğine rastladım.[/vc_column_text][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”3416,3417,3418,3419,3420,3421″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”][vc_column_text]Bisiklet Minimal isimli tasarım firması tarafından geliştirilmiş. İsmi ise Blackline, ve isminden de anlayacağınız üzere tamamen siyah bir bisiklet. Firmanın geçmişinde yaptığı tasarımlardan ikisini hemen ekleyeyim, Microsoft XBOX 360 ve Kinect Sensor tasarımları Minimal firması tarafından yapılmış. Blackline tasarımının uygulamaya geçirilmesinde ise Method Bicycle firması ile çalışılmış. Testleri ise Chicago şehrinin dondurucu soğuklarında, her tür yol koşulunda yapılmış. 26 inç lastikleri ile mümkün olan en az bağlantı noktası hedeflenerek rahat bir sürüşün sağlandığı Blackline her zevke hitap etmiyor gibi görünebilir ama özellikleri mutlaka ilginizi çekecektir.

LED far ve tutuş yerlerindeki aydınlatma renklerini telefonunuza ekleyeceğiniz bir uygulama ile seçebilirsiniz. Çantası tamamıyla su geçirmez ve dizüstü bilgisayarınız dahi güvenli şekilde taşınabilir. Belt drive özelliği ile geleneksel zincir kullanımında oluşabilecek donma gibi sorunlarla karşılaşmanız önlenmiş durumda. Modüler Rack sistemi ile dilerseniz bisikleti hız yapma amaçlı kullanabilir, dilerseniz de yük taşımak amaçlı kullanabilirsiniz. Ön taraftaki sepet de gayet kullanışlı bir uygulama olmuş. Bununla beraber bisiklete entegre edilmiş bir GPS çip ile herhangi bir kaybolma veya çalıntı durumunda bisikletin nerede olduğunu sadece telefonunuzdaki uygulama üzerinden bile bulmanız mümkün.

Gelin biraz da bisikletin tanıtım videosunu izleyelim. Sonra da sizi azad edeyim. ;)[/vc_column_text][vc_video link=”http://vimeo.com/101738113″][/vc_column][/vc_row]

    Leave Your Comment Here

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.